Om os

 

Kennel Dreamcairn´s er et lille stueopdræt af cairn terrier beliggende i Smørum.

Nøgleordrene i mit opdræt er sundhed, temperament og racetypiske hvalpe. Jeg har gennemgået DKK opdrætteruddannelse. Hvalpene bor i stuen indtil de flytter hjemmefra og er fra første dag i kontakt med mennesker. Jeg sørger for, at de i deres start på livet bliver socialiseret på korrekt vis. Hvalpene sælges primært som familiehunde, men skulle man have lyst til at udstille, hjælper jeg gerne interesserede hvalpekøbere i gang med dette.

Jeg fik min første Cairn terrier i Canada i 1990. Vi var på hundeudstilling derovre og jeg faldt pladask for en cairn tæve (Jessie) som skulle pensioneres. Jeg blev tilbudt at tage hende med hjem til Danmark og hvem kunne sige nej til sådan et tilbud. Jessie kom med hjem og hun viste sig, at være noget at et vendepunkt for os. Mine forældre opdrættede Newfoundlændere, men dem var den lille ikke bange for. Tværtimod kunne hun holde alle 7 newfoundlændere i skak og de rokkede sig ikke ud af flækken. Jessie blev udstillet et par gange i DK med nogle pæne kritikker men hun var blevet en ældre dame og havde opnået det hun skulle i USA og Canada - vi besluttede derfor, at hun ikke skulle udstilles igen. Jessie var en pragtfuld hund og er grunden til, at jeg i dag har startet et opdræt af cairn terrier.

Udstilling fylder en del, men det er ikke det eneste jeg laver med mine hunde. Jeg starter altid med, at gå til hvalpemotivation med dem og senere vurderer vi hvilke udfordringer vi skal give den enkelte. Hundene elsker, at gå tur i skoven og på stranden, så hele året bliver det til lange ture i skoven og når varmen kommer, kører vi ned på stranden og går nogle gode ture i vandkanten.

 

 

.